Menu

Shovels & Rope (US) | Bryggarsalen | Stockholm

Stockholm

Bryggarsalen
torsdag, 26 januari 2017 kl:20:00

Äkta paret Cary Ann Hearst och Michael Trent från Charleston, South Carolina har som duon Shovels & Rope gjort sig ett namn med sitt råa och distinkta roots sound. Efter att Hearst fått med låten “Hell’s Bells” från en solo-EP (“Are You Ready To Die”) till soundtracket för True Blood (3e säsongen, 2010) så bildade makarna bandet och gav sig ut på turné som förband till artister som Justin Townes Earle, Hayes Carll och the Felice Brothers innan de gav sig in i studion för att spela in debutalbumet .


“O’ Be Joyful” gavs ut 2012 och inspirationen kom från bland andra Woody Guthrie, Elvis Costello, Bob Dylan, the Cramps, June Carter och Johnny Cash. Albumet kanaliserade country, bluegrass och blues genom en nervig indie-rock-prisma och togs emot med öppna armar både av kritiker och roots fans. Gruppen utsågs till Best Emerging Artist vid Americana Music Awards 2013 och singeln “Birmingham" utsågs till Song of the Year. 


Uppföljaren “Swimmin’ Time” gavs ut hösten 2014 och debuterade på 20 plats på Billboard, och bandet blev flitiga besökare på de största festivalerna och tv-programmen i hemlandet. Duon gav sedan ut cover-skivan “Busted Jukebox, Vol. 1” (nov 2015) där man tillsammans med likasinnade musiker som till exempel Shakey Graves, Milk Carton Kids, JD McPherson, J. Roddy Walston och Lucius framför ett gäng av deras favoritlåtar.


Den 7 oktober kommer duon tredje album “Little Seeds” ut på nya hemvisten New West Records. Och även om de redan förtjänat och fått ett gott renommé som låtskrivare är den främsta skillnaden på nya albumet att berättelserna den här gången baseras på det självupplevda. Det är samma Sydstats-gotiska sound som handskas med tunga ämnen med en mörk humor och en djup kärlek för det äkta, knepiga och vackra i livet.


Ödet skulle visa sig vara Studiefrämjandet i Stockholm som år 2009 beslutade om ett övertagande av Brygghuset. Huset byggdes under 1 år om för den nya verksamheten inom folkbildning, samtidigt som Bryggarsalens historiska värden räddades till eftervärlden genom restaurering under inflytande av en varsam konservator.

Hösten 2010 hittade de första arrangörerna av konferenser, event och konserter till Bryggarsalen och tillströmningen har fortsatt öka varje år allteftersom ryktet om vår existens spridit sig. Det är med stolthet vi ser att kunder, arrangörer och deltagare gärna återkommer när de en gång varit hos oss

Datum / Tid

torsdag, 26 januari 2017 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Bryggarsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad